Vraag het met WhatsApp

Categorieën

Informatie

Let op! Onze producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met hart en/of vaatziekten en personen die allergisch en/of gevoelig zijn voor nicotinehoudende producten. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst uw huisarts. Liquids en/of gevulde elektrische sigaretten dienen uit de buurt gehouden te worden van kinderen en huisdieren. Elektrisch roken is een alternatief voor het roken van tabak.

Wat is een elektronische sigaret?

Een elektrische sigaret bestaat uit een oplaadbare batterij, een vloeistof tankje (clearomizer) en een verdamper, dit wordt ook wel een coil of atomizer genoemd.  De coil bestaat in de meeste gevallen uit een stukje katoen of lontje met een gloeispraaltje. Het lontje neemt de vloeistof uit het tankje op. Als op het knopje van de batterij gedrukt wordt dan wordt het gloeidraadje verhit. Hierdoor verdampt de vloeistof en kan deze worden geïnhaleerd.

Er zijn veel verschillende soorten e-sigaretten. 

Het verschil zit hem dan in;

-Het merk

-De inhoud van de batterij, hoe lang je er mee kan dampen voordat je hem op moet laden.

-De mogelijkheid om een batterij in te kunnen stellen in voltage of wattage. 

-De weerstand van de coil. Hoe lager de weerstand, hoe meer damp. 

-De inhoud of vormgeving van de clearomizer, met of zonder luchttoevoer. 

Wat is de beste keus voor mij? 

Wat voor u de beste keus is, hangt er een beetje vanaf wat uw doel is.

Wilt u echt stoppen met roken dan is een apparaat met een wat hogere weerstand coil (boven de 1 ohm) aan te raden. Als u hierin een e liquid doet met de zelfde nicotine als dat u gewend bent te roken, bootst dit het best een normale sigaret na, wat de kans op succes vergroot. In dit soort apparaten werkt een dunnere vloeistof het best. (50 Pg of meer)

Heeft u de nicotine niet nodig of een heel klein beetje en wilt u graag grote dampwolken dan is een apparaat met een lage weerstand coil een mogelijkheid. Dit zijn de zogenaamde Sub-ohm dampers, die vaak instelbaar zijn in wattage. In deze apparaten werkt een dikkere vloeisstof het prettigst. Zie ook de informatie over liquids.