Categorieën

  •  

Informatie

Elektrische sigaretten

Let op! Onze producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met hart en/of vaatziekten en personen die allergisch en/of gevoelig zijn voor nicotinehoudende producten. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst uw huisarts. Liquids en/of gevulde elektrische sigaretten dienen uit de buurt gehouden te worden van kinderen en huisdieren. Elektrisch roken is een alternatief voor het roken van tabak.

Hoe werkt een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret bestaat uit een batterij, een vloeistof tankje en een verdamper (atomizer). De atomizer bestaat in de meeste gevallen uit een lontje (wick) met daar omheen een gloeidraadje gewikkeld. Het lontje neemt de vloeistof uit het tankje op. Als op het knopje van de batterij gedrukt wordt dan wordt het gloeidraadje verhit. Hierdoor verdampt de vloeistof en kan deze worden geïnhaleerd.

Omschrijving van een elektronische sigaret

Een elektronische sigaret kun je het beste omschrijven als een apparaat waarmee je elektronisch kunt roken. De variëteit in e-sigaretten is enorm. je hebt ze in allerlei soorten en maten en in verschillende prijsklassen. De kans dat er een geschikt model e-sigaret tussenzit die je bevalt is zeer waarschijnlijk. Soms zijn ze nauwelijks te onderscheiden van een echte sigaret. Wat het witte deel van een traditionele sigaret is, is bij de e-sigaret vaak de batterij. Voor het filter komt de clearomizer in de plaats, oftewel het gedeelte waar de e-liquid verdampt. Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen bij de diverse modellen mogelijk.

Twee systemen

Bij elektrische sigaretten onderscheiden we twee systemen die op een andere manier damp produceren. De simpele cartomizer en de duurzame atomizer. De verschillende systemen werken net even anders, waarvan een korte samenvatting.

Cartomizer

Een cartomizer heeft de vorm van een filter met daarin een cartridge die met e-liquid is gevuld, welke verdampt kan worden. Elke cartridge kan maar één keer gebruikt worden. Na gebruik kun je de cartridges weggooien. De cartomizer bevat een vast verwarmingselement dat is ingebouwd, ook wel coil of gloeispiraal genoemd.

Clearomizer

Heb je een clearomizer met een coilsysteem, kun je het verwarmingselement in tegenstelling tot de cartomizer opnieuw gebruiken. In deze clearomizer zit een cartridge die je bij kunt vullen met een e-liquid naar keuze. De vervangbare coils zijn los verkrijgbaar en en kun je apart bijbestellen.

Verschillen

1. Een cartomizer bevat een wegwerptank met e-liquid, terwijl de clearomizer over een tank beschikt die bij te vullen is.
2. Een clearomizer heeft een hogere aanschafprijs dan een cartomizer.
3. Clearomizers produceren een betere damp en hebben meer smaak dan een cartomizer.
4. Een cartomizer dient veel sneller vervangen te worden.
5. Bij clearomizers heb je de mogelijkheid om e-liquids te mengen.

E-liquids

De vloeistof die in je e-sigaret verhit wordt en verdampt, noemen we de e-liquid. E-liquids komen voor in verschillende nicotinegehaltes. Daarnaast beschikken we over een ruim assortiment van verschillende smaken. Kijk bij de optieknop welke smaak jou het meeste aanspreekt.