E-Liquids voor elektrische sigaretten

De meeste e-sigaretten vul je zelf met een e-liquid. Maar welke kies je dan?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk want over smaak valt niet te twisten. Er zijn heel veel merken en ontzettend veel smaken.

Veel fabrikanten proberen bestaande sigarettensmaken na te bootsen, al mogen ze deze naam niet voeren en kiezen dan vaak een naam die er van afgeleid is. 

Veel mensen die willen stoppen met roken kiezen een smaak die op hun sigaret of shag lijkt, in dezelfde sterkte nicotine en bouwen deze nicotine geleidelijk af.

Er zijn daarnaast heel veel fruitsmaken, mint/menthol smaken, koffie, caramel, kaneel, snoep, je kan het zo gek niet bedenken. 

Elke smaak hebben we ook in verschillende sterktes. De nicotine sterkte bepaalt ook de prikkel in de keel bij het inhaleren. 

De flesjes bevatten 10 ml, daar kan je de e sigaret 5 keer mee vullen. Mensen die gemiddeld 15 sigaretten per dag rookten, dampen nu ongeveer 2 flesjes per week op.

Dit is echter wel afhankelijk van het type apparaat. 

Wat zijn de ingredienten van e-liquids? 

De vloeistoffen bestaan uit propyleenglycol, glycerine, smaakstoffen, en eventueel nicotine.

U zult zien dat e-liquids verschillen in PG/VG verhoudingen. PG is propyleenglycol en VG is plantaardige glycerine.

Hoe meer VG erin zit, hoe zachter het is om te inhaleren, het geeft ook een dikkere dampwolk.

Echter niet elk apparaat matcht goed met dikkere vloeistoffen.

Als u een sigaret heeft met een lage weerstand coil, onder de 1 ohm, dan heet dat sub-ohm en is dikkere vloeistof (50Vg of meer) het meest geschikt.

Als u een apparaat heeft met een coil met een weerstand boven de 1 ohm dan is een dunnere vloeistof aan te raden (50PG of meer) 

Wat zijn nicotine-salts?

Nicotine-salts zijn e-liquids waarbij de nicotine direct uit de tabaksbladeren wordt onttrokken en wordt daardoor als zachter ervaren dan de normale nicotine basis vloeisstoffen.

Een bijkomende eigenschap van nicotine salts is dat de nicotine sneller in de bloedbaan wordt opgenomen en men dus eerder voldoening ervaart en de e-sigaret sneller weer weg legt en je dus minder e-liquid gebruikt.

Daarbij zijn nicotine salts neutraler in smaak en beinvloeden dus minder de aroma's , de smaakstoffen die aan de e-liquid zijn toegevoegd.

Met andere woorden, de nic salts liquids zijn iets rijker van smaak. Deze e-liquids werken prima in combinatie met een e-sigaret met een hogere weerstand coil, boven de 1 ohm.

Wij verkopen uitsluitend veilig geproduceerde liquids die voldoen aan de geldende regels voor voedselveiligheid.

nicotine-waarschuwing.png

Nicotine

De nicotine in e-Liquids wordt gewonnen uit normale tabaksplanten. Alle e-liquids voor elektrische sigaretten zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine. Zonder nicotine (0mg),  laag (3mg)  light(6mg), gemiddeld (11mg) en hoog (18mg).

Welke sterkte e-liquid moet ik nemen?

Welke liquid het beste bij u past is persoonlijk. U kunt het beste kijken naar wat in plaats van hoeveel u rookt.