De elektronische sigaret wordt snel populairder. Het op batterijen lopende gadget zet nicotine en andere stoffen om in een inhaleerbare nevel en moet een veilig alternatief voor tabaksrook zijn. De markt voor e-sigaretten groeit de komende jaren naar ruim 1 miljard dollar. Producenten willen hun marktaandeel snel vergroten, voordat de Amerikaanse FDA met regelgeving komt.

De Amerikaanse fabrikant NJOY heeft een marktaandeel van een geschatte 36%. Het bedrijf kondigde onlangs nieuwe investeringen van 75 miljoen dollar aan. Producenten zijn optimistisch over de toekomst van de elektronische sigaret. Het product zou de schadelijke echte sigaret kunnen verdringen van de markt.

Altria Group, moederbedrijf van de grootste Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris, zou op het punt staan zich op de markt voor e-sigaretten te begeven. R.J. Reynolds lanceerde onlangs zijn Vuse Digital Vapor sigaret en de huidige nummer twee, Blu eCigs, maakte bekend het 2013 Bonnaroo Music & Arts Festival te sponsoren. Het bedrijf heeft er een airconditioned Vapor lounge waar bezoekers e-sigaretten kunnen roken.