De e-sigaret of hoe politici ons kapot proberen te maken.

Niet iedereen staat even stevig in de schoenen en zo is het gekomen dat een grote groep van onze soortgenoten graag gebruik maakt van deze of gene stof. Een goed voorbeeld is uiteraard roken. Roken is echt vreselijk. Zelfs verstokte rokers zullen dit beamen. Een pakje Zware Van Nelle met vloei kost tegenwoordig zo’n 21 gulden. Ik noem de guldens om “Het Beleid” van de overheid te laten zien. Want dat er beleid is staat buiten kijf: duurder maken. Afgezien van de kosten heb je met roken natuurlijk ook te maken met het gezondheidsaspect. Bij de ingangen van ziekenhuizen zie je ze wel eens staan. Mensen met een infuus en een slang in hun neus en een peuk in hun bek. Doen ze dit vrijwillig? Nee: ze zijn verslaafd aan nicotine.

Maar behalve nicotine zit er nog veel meer in tabak. Op deze site zie je bijvoorbeeld dat er in een sigaret 60 kankerverwekkende stoffen zitten. Dit betreft meestal toevoegingen aan de tabak om de tabak minder onaantrekkelijk qua smaak te maken. Maar de toevoegingen maken de sigaret dus schadelijker. Enerzijds zit er dus nicotine in die je verslaafd maakt, anderzijds zitten er kankerverwekkende stoffen in om het lekkerder te laten smaken. Je zou dus zeggen dat de overheid in actie komt. Sigaretten verbieden of op zijn minst nicotine en schadelijke stoffen eruit. Maar nee, niets van dat alles. Duurder maken, dat wel.

Maar het is 2013 en de tijd staat niet stil. Veel rokers stappen terug in de tijd en halen in België kilo’s tabak en draaien hun eigen sigaretten. Maar er zijn ook rokers die kijken naar de toekomst en zijn begonnen elektronisch te roken. Als je elektronisch rookt dan verbrand je geen tabak, maar je verdampt een vloeistof met een smaakje, en eventueel (meestal uiteraard) nicotine. De techniek is de laatste 10 jaar enorm verbeterd. Er zijn hele volksstammen ex-rokers die zichzelf tegenwoordig dampers noemen.

Op dit forum bespreken ze hun nieuwe gewoonte. Allemaal mensen die blij zijn dat ze ‘s ochtends niet meer rochelend wakker worden. Dat ze zich veel lekkerder voelen. Dat hun huis- of longarts ze complimentjes geeft. Dat ze veel meer adem hebben. Dat hun huis niet meer stinkt. Dat hun longen er veel beter uitzien op longfoto’s. Dat ze beter kunnen ruiken. Dat er niemand meer mee-rookt. Dat ze niet meer kortademig zijn. Dat hun huid beter is geworden. Dat ze ermee van hun rook/nicotine verslaving af zijn gekomen. Dat ze veel minder geld kwijt zijn. Mensen die na 34 jaar zware shag roken vinden dat elektronisch “roken” veel lekkerder is. En ga zo maar door.

Maar ja, dat is wat De Mensen vinden.

De politici die vinden heel wat anders. Er is niets zo kut voor een politicus als iets dat mensen fijn vinden en waar politici niks over te zeggen hebben. Dus zijn politici al jaren bezig om elektronisch roken te “ontmoedigen”. Liefst eigenlijk verbieden of zo. Maar dat kan niet. Dus vinden ze elektronisch roken “een medicijn”. Tegenwoordig zijn er zelfs volstrekte idioten bij de PvdA die vinden dat mensen die elektronisch willen roken hun spullen maar bij de apotheek moeten halen, op doktersrecept. Kijk trouwens ook even naar de drogredenen die de politici aanvoeren om dit te doen.

Nog afgezien van de criminalisering van de “gebruikers” en het betuttelende karakter van zo’n maatregel, bestaat er ook nog zoiets als “de stijging van de zorgkosten”, u heeft er wellicht wel eens iets over gehoord. Apothekers zijn feitelijk niets meer dan dozenschuivers maar voor de vorm hebben ze nog een stukje inhoud weten toe te voegen aan hun bestaan. Ze doen nog een stukje controle achteraf. Bijten de verschillende medicijnen elkaar niet? Iets dat de arts al heeft gecheckt uiteraard. Haalt de patiënt zijn medicijn wel op tijd op? Iets dat uiteraard des patiënts is. Apothekers zijn overhead. Een voorbeeldje van overhead in de zorg zijn de zogenaamde “stomazakjes”. Een stomazakje kost 17 cent, maar CZ koopt ze in voor 4 euro.

Dit is de machine waar de PvdA Het Nieuwe Roken in wil gooien. Hiermee gedraagt de PvdA zich dus als een kleuter die zand, of suiker gooit in de benzinetank van een auto. En als het zo goed als onmogelijk maken van het elektronisch roken niet werkt dan weten de politici uiteraard wel iets anders: duurder maken. Of CDA/VVD-stijl een buitenproportioneel onderdeel van het justitie-apparaat inzetten om de boel te “bestrijden” en hun criminele vriendjes rijk te maken.

De Mensen op hierboven genoemd forum die zo blij zijn dat ze eindelijk van hun klotesigaretten af zijn, ja daar schijten de politici op.

Hoe lang pikken we dit nog?

bron:http://www.krapuul.nl